υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2-3 βανίλιες
3 αυγά
200 γρ Βιτάμ
1 φαρίνα και κάτι
4 μήλα σε κύβους
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
προαιρετικά κανέλα και σταφίδες
εκτέλεση
λιώνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, το αφήνουμε να κρυώσει
καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους, τα περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι,
τα ανακατεύουμε να μην μαυρίσουν, και αφήνουμε στην άκρη
χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
και τέλος βάζουμε τα μήλα και ανακατεύουμε να πάει παντού
βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε τη ζύμη κουταλιά κουταλιά αραιά να μην κολλήσουν μεταξύ τους (περίπου 12 στο ταψί του φούρνου)
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά περίπου
τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
δεν ξεχνώ
το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηκτό και να μην απλώσει στο ταψί
μπορούμε να τα κάνουμε στις ειδικές φόρμες για μαφιν
καλή όρεξη
6 σχόλια:
Μηλοπιτάκια, το καλύτερο! Θα τα φτιάξω σίγουρα.
΄Εφτιαξα το αλμυρό σου κέικ και άρεσε πολύ! Ευχαριστώ!
Και κανέλα, και κανέλα!
Μήλο και κανέλα από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς!
Σούπερ τα μηλοπιτάκια!
Καλό μεσημέρι!
μμμμοσχομύρισαν...
Καλά βλέπω να γινόμαστε τετράπαχοι χαχαχα
I love μηλοπιτάκια!
Τα μηλοπιτακια είναι υπέροχα αλλά δεν μπορώ να αποροφησω το αλεύρι μόνο με το λάδι και τα αβγα,πρέπει να ρίχνω και 3 γουλιες γαλα. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Αλεύρι βάζω τρεις κούπες.
Δημοσίευση σχολίου