Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα
1-2 λεμόνια το χυμό τους
αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα καλαμαράκια να ξεπαγώσουν και προσέχουμε να βγάλουμε το κόκαλο που έχουν (κάτι σαν πλαστικό διαφανές).
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, με το χυμό των λεμονιών, και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι να φύγουν τα νερά.
Στο μεταξύ βάζουμε σε μια καθαρή σακούλα λίγο αλεύρι, λίγα καλαμάρια, λίγο αλεύρι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα καλαμάρια.
Κλείνουμε καλά τη σακούλα και κουνάμε να πατροναριστούν καλά τα καλαμάρια.
Μετά τα βγάζουμε ενώ τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Βάζουμε μπόλικο λάδι, σε μια βαθιά κατσαρόλα, να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Σερβίρονται κατευθείαν με μπόλικο λεμονί και πατάτες τηγανίτες.
Δεν ξεχνώ
Προσέχουμε πολύ να μην τα τηγανίσουμε για παραπάνω χρόνο, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν.
Αν πάρουμε ολόκληρα καλαμάρια τα κόβουμε σε ροδέλες τον 2 εκ. περίπου.
Μπορούμε να τηγανίσουμε και τα φρέσκα απλός πρέπει να προσέξουμε πολύ στο καθάρισμα να αφαιρέσουμε το μάτι, τα εντόσθια και το διάφανο κόκαλο (σαν πλαστικό).
Καλή επιτυχία
8 σχόλια:
Απο τοτε που άρχισα διαιτα δυστυχώς τετοιες λιχουδιές ειναι απαγορευμένες... και για τσιπουράκι ειναι χαρμα...
με τα κατεψυγμένα καλαμαράκια είμαι μαλωμένη, αν όμως είναι φρέσκα τα τσακίζω, γι' αυτό και σπάνια τα μαγειρεύω......νόστιμα τα άτιμα!!!!!!!
καλό Σ.Κ
Υπέροχα!!!
Αχ! καλοκαίρι κορίτσια!!!
Εγώ μόνο τα τρώω δεν τα τηγανίζω γιατί έχω κακή σχέση με το τηγάνισμα του συγκεκριμένου (βομβαρδισμός)
Για στείλε ένα πιάτο για το βραδινό ουζάκι!1
Εχουν την τιμητική τους τώρα..πάνε μαζί με το καλοκαίρι..
Μας αρέσουν και τα τσακίζουμε
Άχ, να είχα λίγα τώρα!
Υπέροχος καλοκαιρινός μεζές!!
Φιλιά
Καλή σου μέρα Ελευθερία και καλή εβδομάδα
χαιρομαι που σας αρεσε, τωρα αυτο με το... πετσιλανε να πω την αληθεια δεν μου εχει τυχει ποτε!!!!!
τα στραγγιζω καλα στο σουρωτιρι και... τα αλευρωνω πολυ καλα.
δεν ξεχναμε επισης οτι τα τηγανιζω σε βαθυα κατσαρολα με μπολικο λαδι σαν... φρυτεζα.
Δημοσίευση σχολίου